Ένα βίντεο από το workshop με τον Oli Sansom!

Στις 14/3/17 πραγματοποιήθηκε ολοήμερο Workshop με τον Αυστραλό φωτογράφο Oli Sansom!

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα…

Σύντομο Βιογραφικό του Oli Sansom

Ο Oli Sansom έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία και ξεκίνησε ως illustrator πριν ανακαλύψει τη φωτογραφία. Τα τελευταία χρόνια διοχετεύει το πάθος του για την τέχνη, την καινοτομία και τη λεπτομέρεια σε κάτι που δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα :στους γάμους.

“Βρήκα ένα θαυμάσιο χώρο για να αναπτύξω τη φωτογραφική τέχνη και να δημιουργήσω μία συναρπαστική αφήγηση, που να σημαίνει κάτι στους αληθινούς ανθρώπους που φωτογραφίζω και να αυξάνει την αξία των εικόνων μου με το πέρασμα του χρόνου.”

“Όταν με προσλαμβάνουν, δεν προσλαμβάνουν απλά έναν «φωτογράφο γάμων». Προσλαμβάνουν έναν καλλιτέχνη, έναν τεχνίτη, κάποιον που θα ταξιδέψει μαζί τους, θα γίνει διακριτικά μέλος της παρέας τους, θα ταράξει τα νερά με δημιουργικότητα του, και θα παράξει συναρπαστική τέχνη την οποία θα απολαμβάνουν στα χρόνια που θα έλθουν”.

Πρόσφατα έχει υπάρξει ομιλητής σε σεμινάρια και workshop για τη φωτογραφία γάμου, από την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και την Νέα Υόρκη, ως την Ιταλία, την Γερμανία και αρκετές ακόμη χώρες. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε σημαντικά φωτογραφικά περιοδικά όπως το RageFinder και θεωρείται από την Αυστραλιανή και Αμερικάνικη φωτογραφική κοινότητα ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα.

http://www.olisansom.com – Facebook Page

Κάνοντας παιχνίδι την τέχνη

Από τη στιγμή που θα δεχθούμε τη μάχη ως εργαλείο, που πάμε μετά; Το χτίσιμο του λεξιλογίου είναι η τέχνη της αύξησης της δεξιότητας μας και εξέλιξης του γούστου μας. Για να έχουμε καλό γούστο και να εμπνεόμαστε ώστε να δημιουργούμε νέα και υπέροχα πράγματα, πρέπει να είμαστε περίεργοι. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε από τους εμπόρους από τον τρόπο που είναι ικανοί να δημιουργήσουν στενή σχέση με τους καταναλωτές. Άρα πως μπορούμε να μάθουμε κάποια κόλπα τους και να τα εφαρμόσουμε οι ίδιοι;

Σε αυτό το workshop μαζί με την εκμάθηση δημιουργικών θεωριών, θα σας δώσω μία εικόνα της αγάπης μου για το χαμηλό φως, τη διαδικασία μετά την επεξεργασία, μερικές τρελές τεχνικές, και θα εξερευνήσουμε την αναλογική φωτογραφία με ζωντανή φωτογράφηση.

Αλλά όλη αυτή η δημιουργικότητα είναι άχρηστη, εάν δε μπορούμε να παρέχουμε το χρόνο και τον τόπο για να πραγματοποιηθεί. Έτσι, επίσης, θα ρίξουμε μία ματιά στην ιδέα του «να θεωρούμε τον εαυτό μας διευθυντή έργου» ώστε να έχουμε την δυνατότερη αποδοτική έκδοση που εαυτού μας.

Leave a Reply