Απολογισμός Σεμιναρίων και Διαγωνισμών

Τα 1α IMAGE+TECH SEMINARS and CONTESTS έφτασαν στο τέλος τους πριν λίγες ημέρες και κρίνοντας από την εκπληκτική συμμετοχή του κόσμου και τα εξαιρετικά σχόλιά σας τα οποία λαμβάνουμε μέσω μηνυμάτων, στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία! Θέλουμε να πιστέυουμε ότι στις 5 ημέρες που διάρκησαν τα σεμινάρια και τα workshop μας, αποκτήθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κοινό και τους διοργανωτές και αυτό μας δημιουργεί ένα επιπλέον αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, να συνεχίσουμε το έργο μας και η επόμενη φορά να είναι ακόμη καλύτερη. Θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Δεν υπήρξε εκθέτης στην 1η IMAGE+TECH Expo που να μην χάρηκε τη συμμετοχή του σε αυτή. Σύμφωνα μ’ αυτά που μας μεταφέρουν οι ίδιοι οι εκθέτες, τα όμορφα περίπτερα, οι άνετοι χώροι, η καλή προσέλευση κόσμου και το πολύ στοχεύμενο κοινό, τους άφησαν όλους ικανοποιημένους. Η έκθεση Image+Tech θύμισε μία μικρή Photokina, για όσους έχουν πάει και ξέρουν.

Σχετικά με τα σεμινάρια

Στα σεμινάρια μας κόπηκαν 2493 εισιτήρια, πραγματικά ένας τεράστιος αριθμός όχι μόνον για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα. Οι αίθουσες ήταν κατά κανόνα γεμάτες κόσμο καθώς μέσα από καλό σχεδιασμό καταφέραμε να έχουμε σεμινάρια με χαμηλό κόστος εισιτηρίου και εξαιρετικής ποιότητας ομιλητές. Τα θετικά σχόλια που μας έχετε στείλει ως τώρα δείχνουν πως ο κόσμος που έδωσε το παρόν ικανοποιήθηκε και κατορθώσαμε να συναντήσουμε τις προσδοκίες σας. Ο καθένας, ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών του και τις απαιτήσεις του, αποκόμισε το αντίστοιχο προσωπικό του όφελος. Από την πλευρά μας, αποκτήσαμε πολύτιμες εμπειρίες ώστε να διορθώσουμε τυχόν παραλείψεις και να μπορούμε να αισιοδοξούμε πως η επόμενη διοργάνωση θα είναι ακόμη καλύτερη από τη πρώτη.

Για τους διαγωνισμούς

Στον πρώτο αυτό διαγωνισμό IMAGE+TECH Photo Contests συμμετείχαν 2386 φωτογραφίες, 136 videos και 119 albums.

Οι 23 κριτές μας, επαγγελματίες φωτογράφοι και βιντεογράφοι εγνωσμένης αξίας, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν, σε αντίθεση με διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η συμμετοχή κριτών επιτρέπεται.

Το σύστημα αξιολόγησης ήταν αδιάβλητο και όλος ο διαγωνισμός διεξάχθηκε διαδικτυακά μέσω εξειδικευμένου προγράμματος που φτιάχτηκε για αυτό το σκοπό. Κάθε κατηγορία του διαγωνισμού μας ανατέθηκε σε 4 κριτές και έναν Head Judge. Οι κριτές δεν μπορούσαν να δουν τα ονόματα των συμμετεχόντων, παρά μόνον να βαθμολογήσουν αυτό που έβλεπαν και έκριναν. Ο Head Judge επίσης δεν είχε πρόσβαση στο όνομα του διαγωνιζόμενου. Όταν όλοι πλέον οι κριτές και ο Head Judge είχαν ολοκληρώσει τη κριτική τους, το software έβαζε τις συμμετοχές σε σειρά ανάλογα με τη βαθμολογία ώστε να τις ανακοινώσουμε.

Παραβλέψεις και παραλείψεις

Σίγουρα έγιναν και κάποια λάθη, θέλουμε όμως να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτά οφείλονται σε παραβλέψεις λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας αυτής της διοργάνωσης, που αναλάβαμε για πρώτη φορά.

Στη κατηγορία Land Scape –Nature, από λάθος μας στη μεταφορά των δεδομένων από το software  στην αίθουσα των απονομών, ανακοινώσαμε πρώτο νικητή τον φωτογράφο Αντώνη Πανίτσα, ενώ ήταν στην επίσης πολύ τιμητική τέταρτη θέση. Διαπιστώσαμε το λάθος μας, το επανορθώσαμε και δώσαμε τη πρώτη θέση σ’ αυτόν που είχαν αποφασίσει οι κριτές μας, στον κ. Βαγγέλη Γιωτόπουλο. Ζητάμε συγγνώμη, ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και δεν έγινε εσκεμμένα. Ακόμη και στις απονομές των Όσκαρ έκαναν λάθος.

Παράλειψή μας ήταν επίσης να επιτρέψουμε σε ομιλητή μας να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Όσοι παρακολουθούν διεθνείς διαγωνισμούς θα γνωρίζουν πως δεν είναι απαγορευτικό να συμμετάσχει ομιλητής, αφού δεν είναι στη κριτική επιτροπή. Αποφασίσαμε όμως ότι από την επόμενη φορά δεν θα επιτρέπεται σε ομιλητή η συμμετοχή. Θα του απονέμεται τιμητική πλακέτα συμμετοχής σαν ομιλητής, που αποτελεί τη μέγιστη διάκριση που μπορεί να έχει κάποιος, ακόμη μεγαλύτερη και από τη πρώτη θέση ενός βραβείου σε διαγωνισμό.

Αλλαγές για την επόμενη φορά

Εκτός από την αλλαγή να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ομιλητές στον διαγωνισμό, οι διαγωνισμοί μας θα διαχωριστούν σε PRO και NEW ΡHOTOGRAPHERS. Στους PRO θα διαγωνίζονται μόνον όσοι διαθέτουν επαγγελματικό ΑΦΜ, το οποίο θα ελέγχεται από το σύστημα μας μέσω του TAXIS NET. Το σωστό είναι οι επαγγελματίες να διαγωνίζονται μεταξύ τους και τα νέα παιδιά και οι freelancers μεταξύ τους, για να δίνεται η ευκαιρία και σ’ αυτούς να αναδειχτούν.

Party – Events – Live Shootings

Στο τέλος της εκδήλωσής μας και κατά τη διάρκεια αυτής, όλα όσα είχαμε αναγγείλει έγιναν και έδωσαν μία γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλο τον χώρο της έκθεσης.

Όσοι ήταν εκεί το χάρηκαν πραγματικά και όσοι δεν ήταν θα τους περιμένουμε την επόμενη φορά, γιατί μία τέτοια γιορτή δεν είναι μόνο προσπάθεια επιμόρφωσης και απορρόφησης γνώσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια ευκαιρία διασκέδασης και κοινωνικοποίησης εντός της κοινότητας των φωτογράφων και βιντεογράφων, στην οποία όλοι ανήκουμε. Εμείς που πήραμε μέρος στο party το χαρήκαμε πραγματικά. Σύντομα θα προσθέσουμε στο site μας φωτογραφικό υλικό και videos για να δουν και όσοι δεν ήταν μαζί μας, τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Η προσπάθεια μας για να αναβαθμίσουμε το χώρο μας συνεχίζεται! Θα λέγαμε πιο σωστά πως μόλις ξεκίνησε. Έχουμε δεχθεί πάρα πολλά μηνύματα από εσάς, να οργανώσουμε άμεσα την επιστροφή της Lindsay Adler, την οποία παρακολούθησαν στα δύο σεμινάριά της 750 άτομα, για ένα workshop. Καθώς επίσης και πολλά μηνύματα να διοργανώσουμε τέτοιες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο στην Αθήνα. Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για όλα όσα πρόκειται να κάνουμε στο άμεσο μέλλον, εγγραφείτε στο newsletter μας. Αν μείνατε ικανοποιημένοι απ’ ότι αποκομίσατε από την εκδήλωσή μας, συστήστε μας σε φίλους σας, για να παρακολουθούν και αυτοί τη δράση μας.

Για να εγγραφείτε στο newsletter μας πατήστε εδώ.

Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε! Θέλουμε να γνωρίζετε πως μας τίμησε ιδιαίτερα η συμμετοχής σας και θα είμαστε δίπλα σας για πιο όμορφα και πιο μεγάλα πράγματα, που ήδη σχεδιάζουμε και θα μάθετε για αυτά άμεσα.

Καλή συνέχεια σε όλους σας!

Η διοργανώτρια ομάδα των Image+Tech Seminars & Contests
Ασφής Θάνος – Ζάρας Σταύρος

Leave a Reply